Photography

“The discussion has always been there. The discussion has gone on the objective you can be without being so dull that you do not bother looking at it. The photographic reality will always be subjective. The photographic narrative is difficult to make 100 percent objective. It can not be. Instead, it is about to be trustworthy. Therefore it is no use to color the sky orange, remove people or add more smoke. So, we are eroding credibility. You can not look at the picture and say that it is the truth. It is the photographer’s truth, and then you can choose to believe in him, ”

»Diskussionen har altid været der. Diskussionen har gået på, hvor objektiv man kan være uden at være så kedelig, at man ikke gider kigge på det. Den fotografiske virkelighed vil altid være subjektiv. Den fotografiske fortælling er svær at gøre 100 procent objektiv. Det kan man ikke være. I stedet handler det om at være troværdig. Derfor nytter det ikke noget at farve himlen orange, fjerne mennesker eller tilføje mere røg. Så undergraver man troværdigheden. Man kan ikke kigge på billedet og sige, at det er sandheden. Det er fotografens sandhed, og så kan man vælge at tro på ham,«

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *